27 Ağustos 2008 Çarşamba

İstanbul Plajları ve Plaj Kulüpleri

Zamanlama olarak biraz geç kaldı sanırım bu yazı...

Menekşe Plajı
Geçen yıl açılması planlanan ve sağlık ve hijyen koşulları yüzünden açılışı bu yıla ertelenen Menekşe-High Life Plajı için 5 bin metreküplük yeni kum serildi ve kumsal yeniden düzenlendi. Ayrıca 140 dönümlük bir alan üzerinde 3 adet büfe, soyunma grupları, WC, çocuk oyun grupları, duşlar, yeşil alan, otopark çalışması yapıldı. Atatürk’ün de denize girdiği Menekşe Plajı’nda 208 araçlık otopark alanı da belirlendi.

Florya Plajı
Florya Plajı’nın ise 15 bin metreküp taşıma kum ile yeniden düzenlendi. Florya Plajı’nda; 4 büfe, 910 dolaplı emanetçi, 23 tuvalet, 12 depo, 100 soyunma kabini, 83 duş, 48 lavabo buluyor.

Fenerbahçe Plajı
“Fenerbahçe Club” adıyla hizmete açılan plaj 4 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu. Mısır’dan ithal edilen 35 palmiye ağacı ile süslenen plaja Tekirdağ’dan getirilen 400 metreküp kum serildi. Özel güneşlenme kabinleri ve minderleri, bambu şezlongları ile şık bir mekân haline getirilen plajda son derece modern soyunma kabinleri, özel duş ve tuvaletler, özürlü tuvaletleri, kafeterya ve restoran da yer alıyor. 170’i şezlonglu olmak üzere 400 kişiye aynı anda denizden yararlanma hizmeti veriyor.

Kilyos Plajı
İstanbul’un telaşından biraz olsun uzaklaşmak ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için kent merkezine 1 saat uzaklıkta olan Kilyos Plajı, göz alabildiğince uzanan kumsalı ile İstanbulluları ağırlıyor. Karadeniz sahilinin gözbebeği olan Kilyos, serin suyu, kır lokantaları, plaj etkinlikleriyle özellikle haftasonu kaçamakları için iyotlu, yosunlu, sıcak bir alternatif oluşturuyor.

İstanbul Plaj Kulüpleri

Burç Beach
Boğaziçi Üniversitesi’nin Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde faaliyet gösteren Burç Beach, 1,5 km’lik bir kumsala sahip. Kuma batıp çıkmadan minder üzerinde konforlu bir biçimde güneşlenmeyi tercih edenler için kumsalın hemen gerisinde ahşap bir platform yükseliyor.

Bu platformun arkasında her türlü içkiyi bulabileceğiniz bir bar; hot-dog, hamburger, sandviç satan bir yeme-içme bölümü ve mükellef bir yemeği tercih edenler için de balık ve et yemeklerinin sunulduğu bir restoran mevcut.

Güneşlenmekten sıkılan ve farklı aktiviteler denemek isteyenler için kiteboard, katamaran ve wind surf gibi su sporlarını eğitmen gözetiminde yapabilmek mümkün. Dileyenler plaj voleybolu ve futbolu turnuvalarına katılabilir ya da keyifli maçları izleyebilirler. Akşam saatlerine doğru, barın hemen önündeki ahşap platformda, plaj partiler düzenleniyor.

Burç Beach, dışarıdan gelen misafirler için hafta içi 20, hafta sonu ise 25 YTL.

Adres: Kilyos
Telefon: BUMED 90 212 359 58 19

Dodo İstanbul Sea Club
Denizden direkt ulaşım imkânı, Sabiha Gökçen havalimanı ve Formula 1 yarışlarının düzenlendiği İstanbul Park’a olan 10 dakikalık mesafesi ile şehrin yanı başında yer alan Dodo Beach Club, özellikle Anadolu Yakası’nda ikamet eden İstanbulların tercihi…

Deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarmanın yanı sıra dev ekranda dünya kupası maçlarını izleyip, açık büfe kahvaltı yapabileceğiniz mekânda, Skyy Restaurant, Rodizio Steak House, Escobar ve Coffee Corner da, güzel bir yemeğin tadını çıkarmak, kahvenizi yudumlamak ve müzik eşliğinde eğlenmek için birebir şık mekânlar...

Dodo İstanbul Sea Club’a hafta içi 20 YTL, hafta sonu 25 YTL’ye girebiliyorsunuz. Bu fiyata 1 bira ve 1 patates veya kahvaltı dâhil…

Adres: Ankara Mercan Çınarlı Sok. No:1 Tuzla
Telefon: 0216 446 87 37

Golden Beach Club
İstanbul Rumeli Feneri Marmaracık Koyu’nda eski Vosvos Camping’in yerinde bulunan Golden Beach Club, 5 yıldızlı bir tatil köyü.

Butik oteli, bungalow evleri, snack barı, deniz ürünleri ve dünya mutfaklarından örnekler sunan restoranı ve beach barı ile Golden Beach Club, misafirlerinin konforunu en ince ayrıntısına kadar düşünmüş bir mekân.

ATV safari turu, dalış, paintball, plaj voleybolu yanı sıra mini golf sahası, tırmanma duvarı, buggy, orienting, bisiklet parkuru ve deniz trambolini de ziyaretçileri bekleyen aktiviteler arasında…

Plaja giriş ücreti hafta içi 10, hafta sonu 15 YTL olarak belirlenmiş.

Adres: Rumeli Feneri Köyü, Marmaracık koyu, Sarıyer
Telefon: 0 212 325 55 85

Solar Beach
Büyük festivallere ve konserlere ev sahipliği yapan Solar Beach, Kilyos sahilinde 700metrelik özel bir plaja sahip.

Solar Beach, Changchun Legends, Okka Express, Pizza di Parma, T Packed Tastes restaurantları, snack barı, güneşlenme terası ile hizmet veren hayli büyük bir mekân. Basketbol, plaj voleybolu, su sporları, bungee jumping ve tırmanma duvarı gibi olanaklar sunan tesiste kiteboard yapma imkânı da bulunuyor.

Solar Beach geceleri de hayli renkli… Gündüzleri deniz ve kumsalın keyfini çıkardıktan sonra, akşamları da mekânda yer alan iki büyük festival alanında düzenlenen parti ve konserlere katılabilirsiniz. Gece geç saate kalırsanız endişelenmeyin, şehrin merkezine her saatte servis bulabilmeniz mümkün. Arabayla gelenler için, alt otoparkı tercih etmelerini öneririz, üst otoparkı kullandığınız takdirde kumsala bir hayli yürümek zorunda kalabilirsiniz.

Adres: Kilyos sahil şeridi
Telefon: 0212 201 25 80

Dalia Beach Club
Kilyos ve Demirciköy arasında yer alan Dalia Beach Club, ağaçlarla çevrili, sakin ve doğa ile iç içe bir mekân. Tesiste, günlük balık çeşitlerini bulabileceğiniz Dalia balık restoranı, aperatif snackler bulabileceğiniz Amigo’s Beach Food ve kahve çeşitleri tadabileceğiniz John’s Coffee bulunuyor.

Trekking, plaj voleybolu ve rüzgâr sörfü yapılabilen aktiviteler arasında. Gün batımı partileri ile şenlenen mekâna hafta içi 20, hafta sonu 25 YTL’ye girebiliyorsunuz.

Adres: Demirciköy Sarıyer
Telefon: 0212 204 01 69

Kaynak

Hiç yorum yok: