27 Ağustos 2008 Çarşamba

Mücevher Atölyesi



Alef Mücevher Atölyesi, 2008-2009 yeni dönem çalışmalarına başlıyor. Eski İstanbul mücevher ustalarının çalıştığı tezgahlarda çalışan katılımcılar, eski kuyumculuk yöntemlerini çağdaş eğilimlerle birleştirmenin bu yıl da keyfini yaşayacaklar…

“Mücevher Tasarımı ve Yapımı” ile “Mücevher Tasarımı ve Çizimi” konulu atölye çalışmalarında üçüncü yılını dolduran Alef, bu yıl programlarına bir yenisini ekledi: “Çağdaş takı Tasarımı ve Yapımı”. Bu yeni program altın ve gümüş takı yapımında önemli bir teknik olan kayıp mum tekniği ile özgün ve çağdaş takılar tasarlamayı içeriyor. Klasik beklentilerden uzak, takıyı sanatın ifade araçlarından biri olarak görenler için ideal, üç aylık bir program.

Kuyumculuk ve tasarım temel bilgilerinin paylaşıldığı “Mücevher Tasarımı ve Yapımı” konulu klasik atölye çalışmasında ise; tasarım projelerinin yanı sıra değerli metallerin kesim ve tesfiye teknikleri, polisaj, zincir yapımı, perçin, mum model çalışmaları, teknik resim, metal ısıl işlemleri, kaynak, montür hazırlama ve taş mıhlama gibi birçok teknik uygulaması bulunuyor. “Mücevher Tasarımı ve Çizimi” konulu çalışmaların sonucunda da; çizgiler ile tasarımı ifade etmeyi öğrenmek, perspektif kurallarını uygulayabilmek, mücevhere özgü ilüstrasyon tekniklerini kavramak ve koleksiyon tasarlamayı, hazırlamayı, sunmayı öğrenmek mümkün.

Katılımcılar, atölye çalışmaları sırasında Alef’in zengin arşivinden de yararlanabiliyorlar. Uluslar arası kitaplar ve dergiler inceleniyor, dev markalar mercek altına alınıyor, güncel trendler sohbet konusu haline geliyor. Alef’in öğrencilerinden beklentisi, modern dünyanın çağdaş yorumlarını da göz önüne alarak takıda kendilerini özgün yollarıyla ifade etmeleri. Çalışmalarının sonlarına doğru bir yol ayrımına gelen katılımcının, çağdaş bir sanatçı mı, uluslararası trendleri izleyen, ihtiyaçları bilen bir takı tasarımcısı mı, teknik anlamda uzmanlaşmış tezgah ustası mı olacağı netleşmeye başlıyor.

Eğitim sezonu boyunca keyifli bir maraton yaşayan katılımcılar her yıl olduğu gibi bu yıl da Alef Galeri’de karma takı sergisinde buluşacaklar ve yapıtlarını sergileme imkanları olacak.

Yer : Alef Mücevher Atölyesi
Zaman Aralığı : 2008-2009
Adres : Hacı Emin Efendi Sk. No:2/1 A Teşvikiye
Telefon : 0212 241 35 58

Alef
Kaynak

Hiç yorum yok: