30 Ağustos 2008 Cumartesi

İstanbul' da 30 Ağustos



İstanbul (AA)- 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları İstanbul'da Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenecek törenle başlayacak.

İstanbul Valiliğinden kutlama programıyla ilgili yapılan açıklamada, 30 Ağustos perşembe günü resmi daireler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu ve iktisadi teşekküller, okullar ve özel teşebbüse ait binalar, ticarethaneler, kara ve deniz vasıtaları, istasyon ve iskeleler ile evlerin bayrak kanununda belirtilen şekil ve esaslara uygun olarak bayraklarla donatılacağı belirtildi.

Açıklamada, kentteki kutlamaların, İstanbul Valisi, 1. Ordu Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanının katılımıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenecek törenle başlayacağı belirtilerek, ardından Harbiye Orduevi'nde tebriklerin kabul edileceği bildirildi.

Kutlamalar kapsamında Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapılacağı ifade edilen açıklamada, akşam da Fenerbahçe Orduevi'nde 1. Ordu Komutanı tarafından resepsiyon verileceği kaydedildi.

İstanbul'da trafiğe kapanacak yollar;

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla İstanbul’da yapılacak törenler nedeniyle 29-30 Ağustosta bazı yollar araç trafiğine kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Vatan Caddesi ile bu caddeye çıkan tüm yolların 30 Ağustosta 07.00 ile 16.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Açıklamada, aynı saatler arasında Topkule, Mahmutbey Köprüsü, Vatan Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Millet Caddesi Topkapı-Edirnekapı Kavşağı, Vatan Caddesi kesişim noktası, Mahmutbey Yolu ve Topkule güzergahı, 08.00 ile 16.00 saatleri arasında da Mahmutbey Köprüsü ile Sultançiftliği kavşağı arasında kalan yolun araç trafiğine kapalı olacağı kaydedildi.

Mahmutbey Köprüsü-Habipler yolunun ise 29 Ağustos günü saat 13.30’dan 30 Ağustos günü saat 16.00’ya kadar araç trafiğine kapatılacağı ifade edilen açıklamada, Üsküdar’daki tören nedeniyle de 30 Ağustos günü saat 07.00’den itibaren Demokrasi Meydanı’ndan Harem Sahil Yolu ile Harem’den Üsküdar Sahil Yolu’nun tören bitimine kadar araç trafiğine kapatılacağı bildirildi

Alternatif Yollar:

Açıklamada, söz konusu saatler arasında, D-100 Karayolu’ndan gelerek Vatan Caddesi’ni kullanacak sürücülerin, Haliç Tüneli, Edirnekapı, Fevzipaşa Bulvarı, Aksaray şeklinde veya Haliç Tüneli, Ayvansaray ışıklardan Balat yolunu takiben Unkapanı ve Sirkeci istikametlerini kullanabilecekleri kaydedildi.
E-80 Karayolu’nu kullanacak sürücülerin de Milliyet Gazetesi karşısından TEM istikametini tercih edebilecekleri belirtilen açıklamada, Sahil Yolu’nu kullanacak sürücülerin ise Yenikapı-Kumkapı-Sirkeci istikametini kullanabilecekleri ifade edildi.

Vatan Caddesi’ni kullanarak Fatih’teki hastanelere gelen ambulans ve diğer sürücülerin de Sahil Yolu’nu tercih ederek Samatya’dan Cerrahpaşa, Çapa, Haseki veya Vakıf Gureba hastanelerine ulaşabilecekleri ifade edilen açıklamada, Fatih istikametinden aynı gerekçelerle hastanelere gideceklerin de Atatürk Bulvarı-Aksaray ve Millet Caddesi güzergahını kullanabilecekleri vurgulandı.

Açıklamada, Üsküdar’daki sürücülerin de Demokrasi Meydanı’ndan Üsküdar Halk Caddesi, Yenitoptaşı Caddesi’ne ve Selmani Pak Caddesi’nden Cumhuriyet Caddesi ve Bağlarbaşı’na, Harem İskele Caddesi’nden de duvardibi ışıklara yönlendirilecekleri bildirildi.

30 Ağustos, Günün Anlam ve Önemi

Hiç yorum yok: