İmsakiye
Ramazan'da Restaurantlar :
A`JIA- Kanlıca
Ahmet Rasim Paşa Yalısı’nda 16 odalı butik otel ve restaurant olarak hizmet veren A’jia, Ramazan Ayı boyunca misafirlerini yine özel bir atmosferde ağırlayacak.
Eşsiz gökyüzü ve ay manzarasından alan The Moon Restaurant, Türk ve
Dünya mutfaklarından çok özel tatlar sunmaya devam ediyor.
Sultanahmet`in eşsiz manzarası eşliğinde, geleneksel Türk
misafirperverliği, konfor ve elegans servis anlayışı ile, Osmanlı Saray Mutfağı’nın seçkin örnekleri sizleri Matbah Restaurant’a
bekliyor.
Gemi Restoran, A La Carte mönüsünü Ramazan’a özel hazırladığı
sürpriz tatlarla birleştiriyor ve konuklarına Türk Müziği eşliğinde
İftar Sofrası sunuyor.
İtalyan yemeği, pizza ve makarnayı sevenlerin; farklı tatları
denemekten vazgeçmeyenlerin tercihi Sbarro’da yerel lezzetler
ramazanda da sizlerle.
Boğaz’ın güzellikleriyle birleştiren bu program özellikle
çalışanlarını iftar yemeğinde bir araya getirmek isteyen şirketlere
hitap ediyor.
CLEMANTINE - Esentepe
Akdeniz kahvaltısından esinlenerek hazırlanan iftariye tabağı sizi
karşılıyor.
ByOtell” iftar vakitlerinde canlı fasıl eşliğinde leziz menüleriyle Ramazan atmosferini renklendiriyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da `Antik Hotel Diş Kiralı İstanbul
Usulü İftar Keyfi`ni sunmaya devam ediyor.
Canlı Tasavvuf müziği eşliğinde “Özlediğiniz İftar Sofraları” Her
hafta değişen Mönüleri ile Tarihi Liman Lokantasında sizleri
bekliyor.
Polat Renaissance spesiyalleri , geleneksel tatlıları ve şerbetleri
ile fasıl müziği eşliğinde unutamayacağınız bir şölen hazırlıyorlar
sizlere.
480 yıllık Mimar Sinan`ın eserinde, Ayasofya`nın gölgesinde Ramazan
Ayında İftar Keyfi... Caferağa Medresi`nde
Yeşilköy’ün incisi Çınar Hotel, Ramazan 08’e özel iki farklı iftar
seçeneği ile karşınızda...
Dedeman İstanbul, Ramazan’ın coşkusunu geleneksel iftar sofralarında
yaşamak isteyen misafirlerine, 1 Eylül’den itibaren özel mönü ve
lezzetler sunacak.
Dedeman Şile, bir yılı geride bırakmanın gururuyla bu yıl
Ramazan’ı şefin özel olarak hazırladığı iftar sofrasıyla karşılıyor.
Eylül ayının biri itibariyle başlayan Ramazana tesisimiz hazır,bu
yıl açık alanlarımızı da kullanabileceksiniz...
Lluvia’nın bahçesi açık havada iftar deneyimi yaşamak isteyenleri
Maçka Parkı’nın doğal güzellikleri arasındaki Lluvia’ya bekliyor.
Pearl, Executive Şef Yılmaz Çavlın’ın Ramazan ayı boyunca Türk
Mutfağı’ndan özel olarak hazırladığı iftar menülerini sunmakta.
İftariyelikler; Pastırma, Sucuk, Beyaz Peynir, Kaşar Peynir, Tulum
Peyniri, Domates, Ceviz içi, Tahin, Pekmez, Salatalık, Şekerpare
Kayısı, Kuru İncir, Kuru Dut, Yoğurt, Karışık Turşu...
MÖVENPİCK HOTEL İSTANBUL - Levent
İstanbul’un ilk butik iş oteli Mövenpick Hotel Istanbul, 1 – 29
Eylül 2008 tarihleri arasında, sultanlara ve “11 Ayın Sultanı”na
layık bir ziyafet sunuyor.
Pacino Restaurant, İtalyan lezzetlerinin yanı sıra, Ramazan’a özel
hazırladığı Türk mutfağından seçme yemeklerle müşterilerine keyifli
iftarlar yaşatıyor.
Parkorman, bu yıl iftar yemeklerinde öncelikle grup
organizasyonlarına ağırlık verdi.
On bir ayın sultanı “Ramazan”ı Portaxe’in büyüleyici Boğaz manzarası
eşliğinde birbirinden hoş sürprizlerle yaşayabilirsiniz.
İftariyelik Tabağı, Günün Çorbası, Zeytinyağlı Tabağı,Patates
Salatası ile, Ispanaklı ve peynirli börek...
Geleneksel Anadolu Mutfak kültürü içinde Uluslararası bilinirliğe
sahip kebabın en iyi sunucusu “Ziya Şark Sofrası”...
“Tüm Chocolate şubelerinde ramazan keyfinin tadına varacaksınız…”
Ramazan ayı boyunca, Kariye`nin huzur veren ortamında, geleneksel
iftar soframızda buluşmak dileğiyle...
Ceylan InterContinental Istanbul, değerli misafirlerini seçkin
restoranlarında, canlı fasıl müziği ve semazen gösterileri eşliğinde
geleneksel Ramazan lezzetleriyle ağırlıyor
Ramazan`ı Boğaz`ın pırıltılı sularına karşı, enfes bir manzara ve
nefis yemeklerle Starboard`un sultanlara layık, saray mutfağıyla
yaşayın.
Bir yanda Osmanlı Mutfağının eşsiz lezzetlerinden oluşan iftar
sofrası diğer yanda Neyzenler soyağacında ismi yer alan tek kadın
Neyzen Burcu Sönmez`in muhteşem müziği.
Hill Terrace Restaurant`ta ve Taksim Meydan manzaralı Taksimoda
Cafe`de Executive Chef İmam Utar`ın hazırladığı özel iftar mönüleri
sunuluyor...
Canlı fasıl eşliğinde en güzel iftarlıklar, Osmanlı ve Türk
mutfağından eşsiz seçenekler Ramazan ayı boyunca The Hideout
İstanbul`da...
Geleneksel lezzetler ve canlı fasıl müziği eşliğinde iftar yapmak isteyenlere The Ritz-Carlton, Istanbul şölen tadında bir iftar
büfesi sunuyor.
Bu yıl Cafe Zone, oruç tutanların ağız tadı için Ramazan Ayında bir
ay boyunca her gün değişen bir mönü hazırladı.
Ramazan sofralarını birbirinden lezzetli ve tadına doyulmaz
yemeklerle süslemek isteyenler için www.yemekevi.tv çok özel yemek
videoları hazırladı.
Yemeksepeti.com’un ramazan ayında en sevilen uygulamalarından biri
olan iftar saatinde siparişin gönderilmesi hizmeti bu yıl da devam
ediyor.
01 Eylül’de kış sezonuna merhaba diyecek olan Zarifi, Ramazan ayı
boyunca, klasik lezzetleri ile damaklarınızda hoş bir tat
bırakacak...
Ziyade Fasıl, Türkiye`nin en iyi fasıl müzisyenlerinin akustik
performansı ile iftar sofralarında da misafirlerine unutulmayacak
bir eğlence vaad ediyor.
ve yemekler...
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
Margarinin yarısını kalın tabanli bir tencerede eritip, soğanı ilave
edin: Orta ateşte soğanı ve havuçu birkaç dakika, soğan
pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp,
1 dakika soğanla birlikte sote edin.
Tarifin tamamını görmek için tıklayın
İÇLİ KÖFTE
Kuru soğanları küçük küçük doğrayın ve robotta kıyın. Köftelik
kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin.
Doğranmış soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin. Malzemede
verilen tüm baharatları ekleyin ve karıştırın. Soğuyunca
buzdolabında veya derin dondurucuda bekleterek donmasını sağlayın.
Tarifin tamamını görmek için tıklayın
TAZE BAKLA EZMESİ
Taze baklanın iç kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tencereye koyun.
Dörde bölünmüş soğan, zeytinyağı limon suyu, tuz, şeker, dereotunun
yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya
kadar pişirin. Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da
blendırda karıştırarak püre haline getirin.
Tarifin tamamını görmek için tıklayınKABAK MÜCVER
Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş
kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri
ince ince kıyarak kabakla karıştırın. Yumurtayı da ekleyip bulamaç
haline getirin.
Tarifin tamamını görmek için tıklayın
GÜL KADAYIF
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmiş margarinin
yarısını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.Fırça yardımıyla yağı
yufkanın her tarafına dağıtalım. Tel kadayıfın yarısını yufkanın
üzerine eşit miktarda yayalım. Üzerine tarçın serpelim.
Tarifin tamamını görmek için tıklayın
Yemekler ama beslenmeye ve sağlığada dikkat...
Ramazan Ayında Beslenme
Ramazan Ayı ve Diyabet
Vücudunuz Ramazanda Rahat Etsin
Tüm yazılar istanbul.net'ten alınmıştır.Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder