20 Ağustos 2008 Çarşamba

R.E.M & S.O.S İstanbul



Pozitif ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı umursayan, sorgulayan, sorumluluk bilincine sahip olan bireyleri, 4 Ekim Cumartesi günü Kuruçeşme Arena'da, "daha iyi" için yıllardır uğraşan sivil toplum kuruluşlarıyla S.O.S. İstanbul kapsamında bir araya getiriyor. S.O.S. İstanbul bu yılın en önemli ve anlamlı etkinliklerinden biri olacak.

R.E.M will end its latest album "Accelerate" Europe tour at Kurucesme Arena on 4th of October with the arrangement of S.O.S Istanbul. Turkish bands Mor ve Otesi and Ayyuka will also perform on that night.


S.O.S. İstanbul'un sesi 2008'de R.E.M. olacak

S.O.S. İstanbul'un konuğu katıldığı yardım kampanyaları ve politik söylemleriyle de etkili bir aktivist olan efsane rock grubu R.E.M. olacak. İstanbullu gençler R.E.M.'le birlikte seslerini yükseltecek, "S.O.S. İstanbul!" diyecekler.

Michael Stipe, Peter Buck ve Mike Mills'den oluşan R.E.M. 30 yıla yaklaşan kariyerlerinde milyonların üzerinde albüm satışlarıyla dünyanın birçok yerinde sadık bir dinleyici kitlesine sahip. "Losing My Religion", "Shiny Happy People", "The One I Love", "Everyody Hurts" gibi unutulmaz hitlere imza atan R.E.M. 2004'te Bruce Springsteen, Pearl Jam, Bright Eyes ve diğer pek çok grupla birlikte Bush karşıtı "Vote for Change" kampanyasına katıldı; 2005 yılında Live 8 Londra konserinde yer aldı ve Hyde Park'ta 200 bin kişiyi, dünyada çekilen açlık sorununa duyarlı olmaya çağırdı.

Türk hayranlarının yıllardır dört gözle beklediği R.E.M. bu yılın başında çıkardığı ve Türkiye'de de Balet Plak tarafından yayınlanan; politik şarkı sözleriyle de dikkat çeken son albümleri "Accelerate"in Avrupa Turnesi'nin son konserlerinden birini 4 Ekim Cumartesi günü İstanbul'da, S.O.S. İstanbul kapsamında verecek.


S.O.S. İstanbul'un programında R.E.M.'le birlikte; İngiltere'nin psychedelic/experimental rock dünyasına en büyük armağanı Spiritualized, müzikleriyle olduğu kadar politik duruşlarıyla da dikkat çeken Mor ve Ötesi ile ilk albümleriyle büyük bir başarı elde eden Ayyuka da yer alıyor.

S.O.S. İstanbul!
Farkına var ve harekete geç… Şimdi ve Burada!

S.O.S. İstanbul, umursayan, sorgulayan, sorumluluk bilincine sahip olan ama nereden başlayacağını bilemeyen bireyleri, “daha iyi” için emek verenlerle buluşturmak, “daha iyi” için şimdiye kadar neler yaptıldığına dikkat çekmek ve kolektif hareket ederek “yapılabilecek çok şey olduğuna” dair farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen, her yıl tekrarlanacak olan bir etkinliktir.


Biletler için/for tickets Biletix ve İksv.

Ücret 90 YTL

Detaylar :
- 18 yaş sınırı vardır.
- Konser düzeni ayaktadır.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
- Konser hertürlü hava koşullarında gerçekleşecektir.
- Organizasyonun programda değişiklik yapma hakkı saklıdır.
- Konser alanındaki ses düzeni geçici duyma bozukluğuna yol açabilir.
- Bütün katılımcıların kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- 18 yaş altı katılımcılar etkinliğe anne ve/veya babalarının refakatinde katılabilirler.

Dentur Hareket Saatleri

Kadıköy (İdo Beşiktaş iskelesi yanı) - 19:50 - 5 YTL
Üsküdar (Dentur Avrasya terminali) - 20:20 - 4 YTL
Kabataş (Dentur Avrasya terminali) - 20:10 - 2.5 YTL
Beşiktaş (Dentur Avrasya terminali) - 20:20 - 2.5 YTL


Kaynak

Hiç yorum yok: