31 Ağustos 2008 Pazar

4. Balık Festivali

Şehristanbul Derneği tarafından düzenlenen festival 1-2 Eylül tarihlerinde Galata Köprüsü Samatya Meydanı’nda gerçekleşecek.

4th Fish Festival is organized at Galata Bridge on 1st and 2nd September by Sehristanbul Association. Aim of the festival is to increase quality of seafoods and to make alive fishing in Samatya. During the festival five thousand free fish in bread and fish soup will distrubited to public. Also, fishing competions, concerts, theatre shows is going to be performed during the festival.


Amacı İstanbul genelinde balıkçılığı teşvik etmek ve Samatya’da balıkçılığı canlandırmak ve deniz yemeklerinin kalitesini yükseltmek olan festival boyunca beş ton balık kullanılacak; bu balıklarla beş bin kişiye bedava balık ekmek ve Osmanlı kazanında pişirilecek olan balık çorbası dağıtılacak. Festival süresince yapılacak olan çeşitli kültür etkinlikleri arasında müzik ve tiyatro gösterileri, resim sergileri, halka açık ücretsiz turlar ve akrobasi gösterileri yer alıyor.

Ayrıca düzenlenecek yarışmalar arasında, en iyi deniz yemekleri, en çok midye yeme, en hızlı balık çorbası içme gibi ilginç kategoriler var. Galata Köprüsü üzerinde düzenlenecek olan Oltayla Balık Avı Yarışması’nda ise en çok balık, en ilginç ve en büyük kategorilerinde 3 dalda ödül verilecek.

Hiç yorum yok: